Verbeter de relatie met je personeel met deze 4 tips

Uit onderzoek blijkt dat bijna 1/3 van al het personeel vindt dat de band met zijn of haar baas niet goed is. Veel van hen geven daarbij aan dat hun werkzaamheden hieronder lijden. Niet gek natuurlijk; een goede verstandhouding tussen alle collega’s werkt uiteindelijk toch het allerbest? Daarom geven we je vandaag 5 tips om de relatie met je personeel te verbeteren.

1. Zorg voor een goede balans tussen werk en privé

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Enerzijds wil je niet je werkzaamheden mee naar huis nemen, anderzijds hoopt iedereen op een gezonde interesse in zijn of haar privéleven. Daarom is het belangrijk om je open te stellen naar je werknemers en oprechte interesse te tonen. Het organiseren van een(half)jaarlijks bedrijfsuitje kan hierbij ook al een stap in de goede richting zijn. Op deze manier zijn al je werknemers bij elkaar en kunnen er ook eens persoonlijke gesprekken worden gevoerd!

2. Geef (ook negatieve) feedback

Het is een hele kunst om op een goede manier feedback te verschaffen. Geef niet alleen aan wat goed is gegaan of wat minder goed heeft uitgepakt, maar vertel daarbij ook wat er eventueel beter had gekund en hoe je een dergelijke situatie in de toekomst liever had willen zien. Wees hierin open naar je medewerkers. Wanneer je hen niet vertelt wat er beter had gekund, leren zij hier ook niets van. Durf hen dus ook negatieve feedback te geven.

2. Geef hen de juiste waardering

De juiste waardering geven aan een medewerker gaat verder dan zo nu en dan een complimentje. Geef je medewerkers de waardering en verantwoordelijkheden die zij verdienen! Zo houd je je personeel gemotiveerd. En door zo nu en dan extra verantwoordelijkheden aan iemand toe te vertrouwen, laat je zien dat je de potentie inziet van mensen en dat vertrouwen heb dat hij/zij een dergelijke taak aankan. En bij grote gezamenlijke successen of speciale (feest)dagen kan er natuurlijk wel een geschenk voor personeel vanaf, zoals bedrukte caps of paraplu met bedrukking!

4. Weet wat je van elkaar kunt verwachten

Tot slot: weet duidelijk wat de verwachtingen zijn van elkaar. Dit geldt uiteraard voor beide partijen. Want als je weet wat je van elkaar kunt verwachten, weet je ook wat je aan elkaar hebt en waarvoor je beter bij een ander aan kunt kloppen. En onthoud, voor al deze tips geldt: als je open en transparant bent naar elkaar toe, ben je al een heel eind!

Verbeter de relatie met je personeel met deze 4 tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *