Communicatie

Communicatie is al zo oud als de toren van Babel, ouder zelfs. Maar waar wij vroeger met name handen en voeten gebruikten om onze bedoelingen duidelijk te maken, later werd dit ingewikkelder door het gebruik van taal en schrift.

Heden ten dage worden de middelen van communicatie weer versimpeld door het gebruik van emoticons, welke duidelijk zijn voor iedereen, welke taal men ook spreekt.

De vormen van communicatie zijn in de moderne tijd ook in een stroomversnelling geraakt. Tegenwoordig hebben wij moderne toepassingen als whatsapp, Facebook, Instagram en Snapchat. Communicatie lijkt tegenwoordig nog wel belangrijker dan ooit. Echter, uit onderzoek is gebleken dat door het digitale tijdperk, de verbale communicatie een stapje terugdoet. Dit wordt gekenmerkt door ruimtes vol mensen, die stuk voor stuk druk doende zijn met hun mobiele telefoon, in plaats van te communiceren met elkaar.

Bij Goede Verbinding houden wij de trends bij die betrekking hebben op communicatie, en publiceren wij interessante artikelen die nauw verwant zijn aan dit onderwerp. Heeft u zelf een interessant artikel geschreven met betrekking tot communicatie, en wilt u dit delen? Laat het ons dan weten via het contactformulier. Wij plaatsen graag het artikel op ons blog.