Ervaringen opleiding communicatie

Wanneer je iets wilt doen in de communicatie, is het raadzaam om een opleiding communicatie te volgen. Maar voordat je een opleiding gaat volgen is het natuurlijk wel heel fijn om te weten wat anderen ervan vinden! En wat ze natuurlijk geleerd hebben.

Laten we eerst beginnen met de feiten. De opleiding communicatie is een erg brede opleiding. Je kan er alle kanten mee op! Ik ken mensen die de opleiding helemaal af hebben gemaakt maar uiteindelijk in de zorg terecht zijn gekomen. En dan niet bij iets wat te maken heeft met communicatie! Het hoeft ook helemaal niet zo te zijn dat je iets met de opleiding doet. Het gaat er vooral om dat je iets heb om op terug te vallen en een goede basis hebt.

De opleiding zelf is, volgens een aantal afgestudeerde, erg interessant maar ook heel breed. Veel studenten wisten niet zo goed waar ze nou precies voor studeerde omdat het zo breed is. Het is niet een heel erg moeilijke opleiding. Het is vooral erg veel theorie zeggen ze! Een groot minpunt is dat er bijna geen werk in deze branche te vinden is! Omdat zoveel mensen deze studie doen, en afronden, zijn er eigenlijk veel meer studenten dan banen. Dat zou een reden kunnen zijn om het niet te doen. Je wilt toch graag zeker weten dat je een baan kan vinden na je studie.

Nou is het natuurlijk ook een kwestie van geluk. Dat is bij elke branche zo! Maar toch in het in deze branche wel erg lastig naar de mening van afgestuurde studenten. Wel vonden ze het een leuke opleiding en is het goede basis voor verdere opleidingen.

Ervaringen opleiding communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *