Raamstickers

Reclame maken met autostickers

Als je een bedrijf hebt of zzp’er bent, is reclame maken belangrijk. Dit kan op verschillende manieren. Ook stickers kunnen daar handig bij zijn. Er zijn veel verschillende stickers die je daarvoor kunt gebruiken. In dit blog lichten we daar een van uit: autostickers .

Op bedrijfsauto’s kom je veel autostickers tegen. Je kunt kiezen voor een complete wrap of belettering. Wil je wat minder ver gaan, dan kun je ook autostickers gebruiken. Het voordeel van reclame maken via je auto is dat je overal waar je komt reclame maakt voor jezelf. Zo komt je boodschap ook bij mensen die je anders niet zou bereiken. Bovendien staat het professioneel als je veel bij klanten komt.

Een autosticker wordt niet als reclame gezien

Een ander voordeel van autostickers is dat het niet meteen als reclame wordt ervaren, terwijl dat met een advertentie op internet, radio of tv wel het geval is. Omdat reclame op auto’s zoveel voorkomt, zijn mensen er aan gewend. Dat is meteen ook wel een valkuil van autostickers. Mensen zien het zo vaak, dat ze er ook niet altijd meer op letten. Daarom moet je goed nadenken over het ontwerp, zodat je boodschap er uit springt.

Verschillende soorten autostickers

Als je autostickers wil laten maken, kun je uit verschillende materialen kiezen. Je kunt stickers op je auto zelf plakken of op de autoruiten. Voor op de auto zelf zijn vinylstickers het meest geschikt. Voor op autoruiten zijn raamstickers de beste keus. Het voordeel van raamstickers ten opzichte van gewone vinylstickers is dat je raamstickers ook aan de plakkant kunt bedrukken. Daardoor kun je de stickers aan de binnenkant van het raam plakken, terwijl je de opdruk aan de buitenkant ziet.

Makkelijk verwijderbare autostickers

Naast de hierboven genoemde autostickers zijn er ook nog makkelijk verwijderbare autostickers. Deze worden van magneetfolie of statisch vinyl gemaakt. Magneetfolie is geschikt voor alle metalen delen van de auto die ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten. Statisch vinyl is geschikt voor op autoruiten. Wel moeten statische stickers aan de binnenkant worden geplakt, omdat de stickers anders niet blijven zitten. Dat is geen probleem, want net als bij gewone raamstickers kunnen statische stickers aan de plakzijde bedrukt worden.

Voordelen makkelijk verwijderbare autostickers

Makkelijk verwijderbare autostickers zijn handig als je tijdelijk reclame wil maken. Gewone stickers kun je na gebruik ook wel verwijderen, maar dit is een stuk lastiger. Bovendien kunnen er lijmresten achterblijven, die je dan ook weer moet verwijderen. Makkelijk verwijderbare autostickers zijn ook handig als je niet altijd met reclame wil rond rijden. Bijvoorbeeld omdat je zzp’er bent en niet elke klant het fijn vindt dat je reclame op de auto hebt. Of dat je voor verschillende klanten verschillende reclame-uitingen hebt. Ook kan het zijn dat je je bedrijfsauto ook in je vrije tijd gebruikt en je dan liever geen reclame op je auto wil hebben.

Raamstickers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *