Facturen sneller betaald krijgen? Dat doe je zo!

Debiteuren die hun facturen niet betalen zijn ontzettend vervelend. Jij hebt hard gewerkt en daar wil je natuurlijk wel voor worden betaald. Je kosten moeten wel gewoon betaald worden, dus dat kan zorgen voor financiële problemen. Klanten houden zich vaak niet aan de opgegeven betaaltermijn, of ze betalen helemaal niet. En dat wil je natuurlijk voorkomen! In deze blog geven we je een aantal tips hoe je je facturen sneller betaald kunt krijgen.

Snel en duidelijk factureren

Ten eerste is het belangrijk om snel en duidelijk te factureren. Misschien voelt het wat vriendelijker om even te wachten met het versturen van de factuur, maar het is toch slimmer om dit niet te doen. Als je de factuur meteen verstuurd, koppelt de klant de factuur namelijk veel makkelijk aan het geleverde product of de geleverde dienst. En dat zorgt weer voor een snellere betaling. Vermeld ook alle benodigde informatie op de factuur. Eventueel kun je bij de klant informeren of er nog extra informatie nodig is, zoals een contractnummer. En als het nodig is voeg je meteen de opdrachtbon of akkoord van de klant toe. Zo heeft de klant meteen alle benodigde informatie om de factuur te voldoen.

Vermeld een reële betaaltermijn

Ook de betaaltermijn moet duidelijk op de factuur worden vermeld. Hanteer bijvoorbeeld een betaaltermijn van 30 dagen, en vermeld deze helder. Deze termijn moet niet alleen worden vermeld op de factuur, maar ook al in een offerte, opdrachtbevestiging of in je algemene voorwaarden. Zo weet je zeker dat je van tevoren al duidelijke afspraken hebt gemaakt en dat deze voor beide partijen helder zijn.

Snelle betalingsherinnering mét kopiefactuur

Is de betaaltermijn verstreken? Stuur dan meteen een vriendelijke betalingsherinnering waarin je vermeldt dat de betaaltermijn is verstreken. Zo laat je zien dat je nauwkeurig met je zaken omgaat en dat je het serieus neemt. Als je te lang wacht, loop je het risico dat de klant laks wordt. En misschien is de klant je factuur wel gewoon kwijtgeraakt! Stuur dus altijd een kopiefactuur mee met de betalingsherinnering. Op deze manier maak je het de klant namelijk zo makkelijk mogelijk om te betalen.

Incassobureau

Betaalt je debiteur nog steeds niet, ondanks het feit dat je de klant al een betalingsherinnering en een aanmaning hebt gestuurd? Dan kan de volgende stap het inschakelen van een incassobureau zijn. Als je op zoek bent naar een incassobureau in Den Bosch, kun je terecht bij RechtNet Advocaten. Een incassobureau heeft de kennis en ervaring om de factuur vaak alsnog betaald te krijgen. Hier kun je ook terecht voor onder andere een contactverbod of een loonvorderingsbrief.

Facturen sneller betaald krijgen? Dat doe je zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *