Uw network integrator

3 tips om jouw bedrijfsgegevens beter te beveiligen

Alles gaat tegenwoordig via het internet. Dagelijks worden er duizenden mailtjes verzonden en gegevens worden constant met elkaar gedeeld. Beveiliging van bedrijfsdata is de afgelopen jaren dan ook erg belangrijk geworden. Als bedrijf wil je natuurlijk niet dat er zomaar gegevens op straat komen te liggen. Het digitaal opslaan van gegevens kent veel voordelen, maar er kleven ook een aantal nadelen aan. Wij geven je drie tips om jouw bedrijfsgegevens beter te beveiligen.

Sterke wachtwoorden

Het lijkt zo logisch, maar toch hebben nog heel veel Nederlanders een makkelijk wachtwoord. Deze wachtwoorden kunnen makkelijk gehackt worden en zo kunnen persoonsgegevens verspreid worden. Als bedrijf wil je natuurlijk niet dat klantgegevens in verkeerde handen vallen. Het is dan ook belangrijk dat je bedrijfsgegevens met sterke wachtwoorden beveiligd zijn. Hanteer bijvoorbeeld een wachtwoordbeleid. De eisen die je stelt aan de wachtwoorden kun je geheel zelf bepalen, maar deze moeten wel voldoen aan een aantal richtlijnen.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):

Veilige netwerkomgeving

Om jouw bedrijfsgegevens te beschermen, is het belangrijk dat je een veilige netwerkomgeving creëert voor het gehele bedrijf. Download bijvoorbeeld een bepaald beveiligingsprogramma en update de software regelmatig. Ook kun je een toegangscontrolesysteem hanteren. Computers of laptops moeten dan op een bepaald netwerk worden geautoriseerd en worden gecontroleerd, anders kan je niet bij de gegevens.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):

Huur een bedrijf in

Is jouw bedrijf nog niet zo groot? Of heb je zelf geen verstand van beveiliging? Dan kun je er altijd voor kiezen om een online beveiligingsbedrijf in te huren. Deze heeft verstand van zaken en zal jouw bedrijfsgegevens goed beveiligen. DataDiensten Fryslan legt bijvoorbeeld een goed fundament voor de beveiliging van je ICT omgeving. Dit doen ze met Managed Firewall, DDos protectie Service en andere security netwerken. Neem het zekere voor het onzekere!

Metatitel: 3 tips voor het beveiligen van bedrijfsgegevens

Metatekst: Privacy is erg belangrijk. Gegevens mogen niet zomaar op straat komen te liggen. Lees hier drie tips voor het beveiligen van jouw bedrijfsgegevens.

Uw network integrator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *